Dragoste unde stai ascunsa?!

Nici nu știu cum sa încep sa astern în fraze ceea ce ma consuma de ceva timp. Am tot căutat în mine și în ceilalți sa descopăr ce e dragostea, cum se simte, dar nu am ajuns la o concluzie favorabila sau măcar, ușor plăcută.

Stau în miez de noapte și rascolesc în mintea mea, în amintirile mele, în inima mea. Rascolesc după un răspuns, după o vagă idee despre dragoste. Cu mulți ani în urma iubeam dragostea și tot ceea ce era ea, o visam și o traim cu ochii deschiși.

Astăzi, după acești mulți ani m-am rătăcit sau mai bine spus am rătăcit în lume dragostea și nu reușesc sa o mai găsesc, nu reușesc sa simt cum se simte, sa înțeleg cum se simte.

Nu vreau sa dau vina pe nimeni pentru aceasta pierdere, îmi spun mereu ca sunt partasa acestei pierderi pentru ca nu am știut ce sa fac cu dragostea și nu am știut cui sa o ofer, și mai ales măsura în care sa o ofer.

„Într-o dimineața în timp ce așteptam autobuzul, ca un copil visand cu ochii deschiși, am zarit la câțiva pași departare o mami cu un copil mic, în momentul în care a trecut pe lângă mine, am admirat copilașul și instant am început sa zâmbesc larg și sa privesc minunea aceea mica, de parca eram vrăjită de gingasia lui. Câteva clipe după aceea se apropie de mine un bunic și îmi spune:

-Draga tatii, să-mi fie cu iertare, dar îți urmăresc gesturile de câteva dimineti, și dacă îmi permiți, îți spun ca ți se citește dragostea pentru tot ce te inconjoara, în privire, dar și o tristete pe care uneori nu reușești sa o ascunzi, nici măcar cu zâmbetul tău gingas și nevinovat. Nu știu ce te-a dezamăgit atât de tare, însă nu merita sa eclipsezi ceea ce ai frumos în inima cu amaraciune. „

Oare dragostea se ascunde în spatele unui zâmbet oferit unui copil, sau în spatele bucuriei de a simți razele de soare dis de dimineața pe piele, sau în spatele salutului de „buna dimineata”, trimis prin mesaj celor dragi?!

Oare dragostea se ascunde în spatele emotiilor traite în clipa în care ești apreciat pentru simplitatea ce e în intreiorul tău, dar și în exterior, se ascunde oare în tremurul degetelor în momentul în care răspunzi unui mesaj de incurajare, sau a unui mesaj în care cel/cea de dincolo îți transmite multumirea pentru o banala întrebare, ce a făcut un bine atât ție cât și ei/lui?!

Oare dragostea sta ascunsă în fiecare clipa traita intens sau mai puțin intens?!

Intâlnesc mulți oameni care vorbesc despre dragoste, despre felul în care o simt și ii face să se simtă, dar pentru mine dragostea a devinit o incertitudine, o sursa de durere și de dezamăgire.

Un gând ma rascoleste în fiecare noapte…
Dragostea este ca un praf magic peste care sufli ușor și se pierde în zari indepartate!

Sunt momente în care gândurile se bata cap în cap și creeaza o și mai mare incertitudine și confuzie. Așa ca am început sa caut răspunsuri așezând gândurile în fraze, în siruiri de destainuire către mine, iar în timp ce încercam sa astern furtuna pe hârtie, mi-a venit ideea sa întreb câțiva prieteni, oameni dragi, cunoscuti, despre dragoste. După o lupta de convingere mi-am luat inima în dinți și le-am trimis mesaj punandu-le cele doua întrebări ce ma macinau…

1. Ce înseamnă pentru tine dragostea?

2.Cum trăiești dragostea?

Ce m-a surpins cel mai tare a fost faptul ca, fiecare dintre ei au „sarit” dandu-mi un răspuns sau mai bine spus, impartasidu-mi părerea despre dragoste, dorindu-si sa îmi dea cel mai bun răspuns și fără sa își dea seama au devenit farul ce m-a calauzit pe timp de furtuna, m-am delecat din fiecare răspuns, am savurat fiecare cuvânt și ușor, ușor a reincoltit în inima mea certitudinea ca DRAGOSTEA este pretutindeni, dar depinde de noi cum o percepem, cum ne dam voie sa o trăim și mai ales cum o dăruim celorlalți.

Voi asterne aici, în micul meu univers fiecare răspuns în parte…

Mariana

Pentru mine dragostea inseamna sacrificiu,exista mai multe tipuri de dragoste…cea materna care este nemarginita si necomparabila!

Acea dragoste care iti da forta,care iti umple sufletul de bun si frumos!

Cea parinteasca si frateasca care te tine legat cu fire de aur de persoanele dragi!

Si mai este aceea care iti trece ca un fior,care te arde si te ingheata in acelasi timp!

Cea care de multe ori nu gasesti explicatii logice si nu reusesti sa fii rational,pentru ca iti simti inima iesind din piept la cat de tare bate! Cea pentru care de multe ori nu te ia somnul si te tine treaz in miez de noapte ,si pentru mine dragostea nu are timp si nici punct…cand este acolo in suflet pt o singura persoana ,ramane pt totdeauna!

Renata

Dragostea nu poate fi exprimată în cuvinte. Ea este ceea ce poate fi simțit nu atât cu trupul, ci cu sufletul. Dragostea se manifestă în nenumărate moduri și chiar se bazează pe gesturi mici, de care, de multe ori, nu ne dăm seama la momentul potrivit; gesturi precum: o îmbrățișare, rostirea unui simplu „mulțumesc!” sau a celor mai grele cuvinte de rostit – „iartă-mă!”. Dragostea este unicul sentiment pe care l-am primit încă de la începutul lumii și este și cel care te poate purta spre infinit. Iubind o persoană o ajuți de fapt să își extindă sentimentele spre infinit și este și mai plăcut atunci când infinitul său ești tu. Dragostea poate fi cea pe care o înveți de la familia ta, deoarece știi cu siguranță că cel puțin părinții tăi te-au iubit înainte să te fi cunoscut și că tu ai primit darul vieții prin dragostea lor. Însă pentru mine, dragostea, mai presus de toate, înseamnă Dumnezeu, pentru că fără El nimic nu ar fi posibil, nici măcar nu am exista și dacă el nu ne-ar fi iubit pe noi mai presus de orice, nici noi nu am fi capabili să știm ce este dragostea.

Dragostea o trăiesc din prima clipă din care am primit viață de la mama. Deși nu îmi amintesc nimic de atunci deoarece eram mult prea mică, sunt sigură că am iubit-o (de ce nu?!) la fel de mult cum m-a iubit ea pe mine. Trăiesc zi de zi dragostea în familie, deși de cele mai multe ori, din păcate, nu sunt capabilă să le arăt celor dragi cât îi iubesc. Mi-am propus ca prin gesturi, cât de mici să fie ele, să le pot demonstra că țin la ei mai mult decât pare și să le mulțumesc pentru ceea ce au făcut pentru mine. Trăind dragostea în prezența celorlați îi putem ajuta să învețe, la rândul lor, să ne iubească.

Valentin

1. Dragostea este cea care a stat la baza facerii lumii și cea care ne-a oferit tot ce avem în prezent. Dragostea este peste tot: în flori, în copaci, în păsări și, mai ales, în oameni. Suntem construiți din dragoste, la fel ca restul universului. Dragostea este sentimentul suprem al existenței noastre. Este viața. Este moartea.

2. Eu trăiesc dragostea prin poezie. Este o dragoste aparte, la care nu oricine are acces. Călătoresc pe aripile versului, prin văzduhurile mistice ale iubirii, pe care nu mi le-aș fi imaginat vreodată.

Am răspuns cu inima 🙂

Robert

Dragoste, ce este, ce reprezinta…

Dorinta de a fi langa aceea fiinta ( ca-i o persoana, animal, pasare) o dorinta atat de mare incat atunci cand nu-i esti aproape sa ai senzatia de sufocare!

Cum traiesi acest sentiment?

Simplu:

RESPIRI!

Pana si Ateii… cred in ceva, zambesc unui copil, poate unei flori sau fluture!

Nu exisata o definitie a acestui esential al vietii!

Depinde doar de fiecare cum il asimileaza si felul in care-l expune!

Adriana

1.Pentru mine dragostea este un sentiment ce nu se poate descrie , magic. Pentru mine dragostea înseamnă să am familia aproape , persoanele dragi și animăluțele, într-un cuvânt dragostea înseamnă fericire. Dragostea apare atunci când ceva sau cineva îți place foarte mult și nu ai vrea să renunți.

2. Dragostea o trăiesc pur și simplu. Consider că ,fără ea ,omul este pierdut, face parte din viață . Prin iubire lumea este mai bună .

Andreea Nicoleta

1. Pentru mine dragostea e ca o gura de aer rece când simți ca te sufoci. E liniște, stare de bine, cămin și sprijin. Sunt acele aripi care te inalta și te țin la înălțime.

2. Trăiesc dragostea in fiecare zi. In momentul de fata, am o persoana lângă mine care reprezintă totul: iubit, partener de viața, cel mai bun prieten. Micile gesturi ale iubirii uneori nici nu le luam în vedere, dar ele exista. Când simți iubire, parca totul se transforma in iubire ❤️

George

1. Pentru mine, dragostea înseamnă suferința. Oscilez intre amintiri, iar tot ce rezulta e asta. Dar mai este și partea buna a iubirii, care te face sa zâmbești, sa-ti deschizi sufletul in fata persoanei iubite, sa prinzi aripi pana sus la nori. Eu nu pot da o definiție dragostei, e crunta, face orgii când apare și ne joaca ca pe niște păpuși in propiile-i palme. Asa devenim prada sau vânători, iar eu am fost doar o prada in general.

2. Dragostea o trăiesc prin scris. Sunt îndrăgostit de modul in care se aștern gândurile mele in cuvinte.

Geanina

Dragostea pentru mine inseamna rabdare, renuntare, dar si clipe frumoase. Zi de zi traiesc dragostea prin Matei. Nu sunt mereu doar momente pline de rasete, dar oricum ar fi ele, le traim impreuna. Si oricat de obositor ar fi unoeri, atunci cand vine si spune „mami, mami pupa”, nu ai cum sa nu lasi totul deoparte. Dragostea mai frumoasa nu cred ca exista.

Maria David

1. Ce înseamnă pentru tine dragostea?

Greu de definit într-un singur cuvânt. Dragostea înseamnă emoție, înseamnă superlativ absolut, înseamnă siguranță, înseamnă grijă, înseamnă dor, înseamnă visuri, înseamnă tot. Acum depinde foarte mult de persoana căreia îi este oferită.

Pentru fiul meu simt ceva fără margini, nu aș mai concepe viața fără el. Este tot ceea ce contează în viața mea.

Dragostea pentru soțul meu este respect, încredere, sinceritate, timp unul în brațele celuilalt, siguranță, pasiune, contopire presărate ici colo cu daruri (cuvinte sau lucruri).

Pentru părinți dragostea se transformă într-o mare de recunoștință, un mănunchi de mângâieri și vorbe bune atunci când simți că nu mai poți.

Dragostea pentru cărți (a se citi orice altă pasiune) e atunci când nu mai mănânci ca să termini o carte, este atunci când verifici wishlist-ul sau coșul de cumpărături pentru reduceri, este atunci când aștepți curierul cu sufletul la gură, este atunci când te pierzi printre rânduri regăsindu-te în timpuri și spații din cele mai bizare.

2. Cum trăiești dragostea?

La maxim întotdeauna în limita timpului disponibil. Mă bucur de fiecare secundă împreună cu fiul meu, mă bucur de câte ori îl văd pe soțul meu în preajma noastră, mă bucur atunci când merg la părinții ce-mi sunt departe, mă bucur când vine seara și toată casa doarme, iar eu pot să iau cartea de pe noptieră și să fug undeva departe de cotidian.

Un singur lucru nu-mi convine deloc. Că timpul zboară, că nu-l putem cumpăra, că totul e trecător…

Adam S. Q David(delaadamzicere.ro) (https://wp.me/p7H4JQ-jk)

Ce înseamnă pentru mine dragostea?”… Posibil una dintre cele mai grele întrebări, pentru că are răspunsuri multiple şi foarte personale. Avand mai mult de 40 de ani, am trecut prin mai multe stări ale dragostei şi cred că ea e trăită diferit de fiecare, în funcție de vârstă, de experiențe, de educație. Dragostea este momentul în care îți săruți sufletul pereche, râsul zglobiu al unui copil, bucuria pe care o simți când strângi în brațe un cățeluş sau mângâi o pisicuță care toarce, este mirosul unei cărți noi, adierea vântului şi sunetul valurilor noaptea pe plajă, tăria verdelui din vârf de munte, un inel pe deget, două mâini împreunate, o maşină sau o casă nouă, un zâmbet de mulțumire. Toate astea ajung să fie, în momente diferite ale vieții, cele mai frumoase senzații şi sentimente pe care le trăim. Iar dacă toate aceste momente înseamnă dragoste, ca să-ți răspund la a doua întrebare, atunci Dragostea e motivul pentru care trăim. Eu mă trezesc dimineața cu gândul să fac cate-un lucru care să mă aducă mai aproape de starea de fericire pe care mi-o oferă dragostea. Scrisul, muzica pe care o compun sau o ascult, cititul, prietenii, familia. Toate sunt dragoste pentru mine. Iar dacă am o zi proastă, fiind un visător (chiar şi la vârsta mea 😀 ), visez cu ochii deschişi, încerc să mă gândesc la lucruri cât mai frumoase, ajut pe cineva, fac un gest frumos. Orice zi fără dragoste, e cumva degeaba. Ştiu că răspunsul meu poate suna a clişeu, dar eu chiar mă străduiesc să trăiesc ce am zis mai sus, chiar dacă nu reuşesc atât de des pe cât ar trebui.

Adele

1.Dragostea e ceva întâmplător. Nu îți dai seama pe moment când te cuprinde. Pentru mulți e un sentiment frumos, dar eu o consider chinuitoare. Atunci când dispare, apare suferința.

2. Nu are un tipar de care să te ajuți. Dragostea poate fi cea pentru părinți, pentru băiatul sau fata de lângă tine, pentru frați și prieteni etc. Dacă într-o relație e totul lapte și miere, în alta pot fi lacrimi și suspine. Dragostea nu se trăiește, se simte — cu inima.

Cu ajutorul fiecarui răspuns în parte, mi-am încărcat bateriile și trăiesc în fiecare zi cu zambetul pe buze. Nu vreau sa par ipocrita și sa spun ca e totul doar lapte și miere. Nu! Sunt dimineti în care ma trezesc cu o stare de triste, de melancolie și parca tot ce ma inconjoara ma rănește, dar apoi îmi trec prin minte cuvintele prietenilor din viața reala cât și cea virtuala, prin care și-au exprimat dragostea și îmi spun ca totul se învinge cu optimism, zambete și gândul ca noua zi este o noua șansa pentru mine sa ofer și sa primesc Dragoste.

Un alt gând ce îmi da tarcoale acum în timp ce îmi plimb degetele pe tastarura laptopului…
Dragostea este pretutinde, nu se pierde niciodată!
Ne nastem din dragoste, crestem prin dragoste și cu dragoste, trăim cu și prin dragoste.
Respiram dragostea, o întâlnim în ochii celor din jur. Indiferent de intensitate sau forma, ea este adânc înrădăcinată în fiinta noastră.

Hadeti să ne propunem ca în fiecare zi sa începem sa dam deoparte graba noastră de a trece prin viața, graba noastră de a trai fiecare clipa.

Hadeti sa lasam deoparte dorința noastră de a primi dragoste și să începem să o oferim mai mult…

Cred ca, pentru a primi dragoste trebuie mai întâi sa o răspândesc eu și apoi totul va veni lin, trebuie doar sa dau deoparte valul ce-mi acoperă ochii și ratiunea. Și acest val e defapt teama ca nu voi fi primi în măsura în care ofer. Ofer cât pot de mult fără sa aștept nimic în schimb, iar atunci când nu aștept primesc inzecit prin zâmbetul unui copil, prin o vorba buna spusa de un bătrân, prin ‘ am încredere în tine’ spus de un om drag sufletului, prin ‘ma bucur ca te-am intalnit’ spus de cel/cea cu care împarți o dragoste aparte. Primesc dragoste inzecit de la soare pentru ca îmi lumineaza ziua, de la nori pentru ca ma ajuta sa îmi descarc sufletul de energiile negative prin picăturile de ploaie, de la vântul ce îmi trece prin par și ma face să mă simt ca o ‘zana cu parul în vant’.

PRIMESC INZECIT DACA IMI PRMIT SA MA OPRESC O SECUNDA, CA SA OBSERV CA DRAGOSTEA E ÎN MINE SI CU MINE IN ORICE MILISECUNDA!


Datorită vouă, dragi prieteni, pentru ca va consider pe toți prietenii mei, mi-am amintit ca eu de fapt sunt o visatoare cu ochii deschiși și o zambareata.
Va mulțumesc și va îmbrățișez cu dragoste!

DRAGOSTEA E CA O PRĂJITURĂ!

Un gând despre „Dragoste unde stai ascunsa?!

  1. Pingback: Despre dragoste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s